вітаю, друзі! знаю, що моя довга відсутність зовсім не личить «блогеру». але я щиро вдячна всім тим, хто час від часу питав «коли там новий пост?» і «коли ж про Прагу?». я радію, як дурна, коли хтось чекає продовження наших пригод 🙂 . тож тримайтеся: починається цикл насичених празьких історій.

Прага стала продовженням нашого медового місяця і подарунком від батьків. одразу скажу про очікування:

  • вона уявлялася мені «другим Львовом»: тобто день погуляти-помилуватися можна, але що там ще робити?!
  • друзі, які вже хоч раз там були, наполягали, що тижня для візиту в столицю Чехії мало
  • я знала, що там багато пива, Кртек із мультику і що чеська схожа на українську (тож перед поїздкою я пробігла очима по розмовнику :))
  • я планувала, що на день 4 ми знудимося і поїдемо на розвідку до Карлових Вар, Брна чи недалекого Дрездена

насправді, Прага стала відкриттям для нас обох і вражень, мабуть, вистачило би на книжку. але почнемо з малого. я спробую зробити так, щоб ви гуляли вуличками, вмощеними бруківкою, слухали орган собору Святого Віта, кормили з руки влтавських лебедів і облизувалися від ароматів свічкової. хай празька магія окутає і вас.
і вам теж захочеться мати будиночок з видом на зимовий сад чи старий замок.

 

 

празькі історії утворять цикл тематичних дописів, у кожному з яких ми будемо відкривати нові локації, страви, види пива, транспортні артерії та справжній чеський характер. це місто зачепило найглибші струнки нашої душі, тому писатиму натхненно, відверто і вичерпно. наша восьмиденна подорож, хоч і не порівняється з постійним проживанням, але кожен туристичний досвід по-своєму унікальний і повчальний.

тож гайда разом дізнаватися, чим живе, дихає і яка на смак Прага.