Наш шлях до канадської землі був доволі тривалим і доволі стомлюючим. Спочатку вечірка-прощання з друзями, яка затягнулася до моменту, коли нам вже треба було їхати у Бориспіль (власне, це була третя година ночі). Далі три з половиною години польоту до Парижа, коротка пересадка і, врешті-решт, зустріч із білим круглобоким боїнгом. Доля випала летіти з Air France – було комфортно, але, як для міжконтинентального рейсу, годували нечасто.

З власного досвіду можу сказати наступне:

  1. Перш за все, налаштуйтеся морально. Так, дорога буде довгою, і так, з літака не можна зійти. Але все в нашій голові. Летіть з позитивом.
  2. Одягайтеся зручно, багатошарово (щоб була можливість знімати/одягати щось наверх) і, найголовніше, тепло. На довгих перельотах (та й на коротких) буває справді холодно. Ми от, наприклад, змерзли☹ До того ж, не забувайте про зручне й тепле взуття – ноги замерзають найшвидше. Хворіти ж нікому не хочеться?

Ледь не забула! Біля вікна завжди найхолодніше і навіть трохи продуває. Тому або тепло, або крутий вид.

  1. Беріть у літак свої перекуси і воду (куплену в duty free). Все залежить від авіалінії, але ніхто не може гарантувати, що ваші смакові вподобання співпадуть із запропонованими на борту. Не знаю, чи це лише я така, та на висоті в мене раптово прокидається апетит😊
  2. Качайте фільми, серіали, книжки на свої девайси – вони добре з’їдають час.
  3. Візьміть з собою будь-який зволожувальний крем чи термальну воду. Я не вірила в байки про те, що шкіра при польоті скажено сохне. Але, на жаль, це правда ☹ Тому краще зволожувати шкіру на борту літака, ніж потім позбуватися наслідків.
  4. Не намагайтеся змусити себе не спати всю ніч напередодні польоту, щоб заснути в літаку. У нас вийшло саме так, але ми не ідеальний приклад – просто в нас ідеальні друзі 😊 Одним словом, не створюйте зайвого стресу для організму: довгий переліт – це той ще стрес.

Ну ось і все. Самій не віриться, що ми це пережили. Особливо я – Андрій вже ветеран міжконтинентальних перельотів. Я не до кінця розуміла, що відбувається. Час від часу відкривала онлайн-карту польоту і спостерігала, як наш боїнг повільно покидає Європу, минає Гренландію і наближається до Канади.  Лише тоді я ловила себе на думці, що такі колосальні відстані долаються так швидко й непомітно. В 21 столітті відстані, часові пояси й різні континенти не відрізають вас від дому, сім’ї та спілкування. Вони лише розширяють ваш світогляд і допомагають бачити глибше. Як показало опитування в Інстаграмі, більшість літати не боїться. Але тим, у кого колінки тремтять лише від думки про політ, скажу одне: все у вашій голові, не бійтеся –  літати круто!

А як ви справляйтеся з перельотами?