Кожного разу, коли до нас у Ванкувер навідуються гості і просять показати місто, ми постаємо перед нелегким вибором. Ванкувер відомий своїми хайками, гірськолижними курортами, водними видами спорту – одним словом, тут завжди можна знайти, що робити за гарної погоди. Однак, сонячні бездощові дні стаються не часто, тому я підібрала наших десять улюблених місць, де можна провести час і вивчити місто за будь-яких погодніх умов. 

  1. Granville Island

Із найпершого дня і досі острів Granville залишається одним із найбільш атмосферних місць Ванкувера. Це і справді маленький острів, доїхати до якого можна або за допомогою автобуса/автомобіля через міст, або на водному автобусі – маленькому човні, який відправляється з декількох зупинок, розкиданих по всьому Ванкуверу.

На острові знаходиться великий критий ринок, де можна знайти все, що завгодно – від розмаїття випічки, риби та фруктів до картин, прикрас ручної роботи і квітів. Окрім покупки свіжих продуктів, на острові можна насолодитися типово канадськими стравами, спостерігаючи за яхтами. Тут не чути звуків великого міста, лише виступи вуличних музикантів і крики невдоволених голодних чайок. Також, якщо ви опинитеся на острові, не забудьте завітати до театру Arts Club Theatre Company та маленьких магазинчиків з локальними товарами.

Якщо придивитися, то можна знайти послання для гостей-українців 

2. Stanley Park

По-перше, це дійсно великий парк. Він займає 404,9 га, що на 10% більше за Центральний парк у Нью-Йорку та вдвічі менше за Річмонд-парк у Лондоні. По-друге, як і в будь-якому великому парку, тут є місце для кожного. Можна об’їхати парк на велосипеді (рекомендую тандем), спостерігати за качками, відвідати Vancouver Aquarium (акваріум-зоопарк із жителями океану), засмагати на траві або прийти вночі, щоб насолодитися одним із найкращих видів на нічне місто. 

Stanley park під час зимових свят

3. Canada Place

Коли ми переїхали до Ванкувера, перші дні я гуляла, досліджуючи місто без карти й рекомендацій. Тоді я випадково натрапила на Canada Place і декілька секунд стояла, заціпенівши й стараючись підняти щелепу з долу. Я була вражена видом. Гори, такі могутні й кремезні, були зовсім поруч, здається, на відстані витягнутої руки. У сонячні дні вид з Canada Place  – це один з найлегших способів відчути Ванкувер. Тут багато простору й повітря. З води зносяться літаки, рівними стайками плавають качки, можна просто присісти на лавці й дивитися на диво, створене природою.

Canada Place – це місце, де вирує життя міста, проводяться виставки, культурні заходи та інсталяції. Зовсім скоро, на День Канади (1 липня), Canada Place стане місцем наймасшатбнішого святкування поза межами канадської столиці. Також тут знаходиться Fly Over Canada – віртуальна мандрівка Канадою. Перейшовши на сайт, ви зможете краще зрозуміти,  що мається на увазі. Лише скажу, що в “мандрівку” входять 20-ти метровий екран та спеціальні ефекти з дощем, вітром та запахами – все, щоб відчути, яка різна й дивовижна Канада.

4. Gastown neighbourhood

Якщо ви у Ванкувері і вже встигли скучити за європейським стилем і шармом, вам сюди. Gastown – район бруківки, вуличних ресторанчиків, уквітчаних ліхтарів, модних магазинів і гарних двоповерхових будинків. Моя віддушина і любов. Саме тут знаходиться Gastown Clock, про який я знімала одне зі своїх відео.

                         

Фото http://volkovphotos.com/

5. Capilano Suspension Bridge / Lynn Canyon Suspension Bridge 

Capilano Suspension Bridge є прадідусем усіх підвісних мостів поблизу Ванкувера, він почав приймати відвідувачів ще в 1889. Окрім веселої прогулянки мостом на висоті 70 метрів над річкою, у парку є мережа підвісних мостів між деревами та ущелинами. 

Для тих, хто не хоче платити 54 долари за квиток на міст, є безкоштовна альтернатива – Lynn Canyon Suspension Bridge. Так, цей міст не такий довгий й високий, як Capilano, але, перейшовши через нього, ви отримаєте доступ до живописних стежок для хайків та водопадів. 

  

6. Queen Elizabeth Park 

На відміну від парку Stanley, який швидше нагадує охайний ліс, парк Queen Elizabeth радує око продуманим ландшафтним дизайном. Більшість території засаджена різнобарвними квітами. Впродовж року парк виглядає зовсім по-різному: якісь рослини відцвітають – і вже розпускаються нові. Посередині парку, на висоті 152 метрів над рівнем моря, окрім гарних видів на Ванкувер та гори, розміщується Biodel Conservatory – закритий тропічний сад, заселений екзотичними птахами та рослинами. Теплий оазис, у який так приємно завітати серед прохолодної ванкуверської зими. 

    

7. Science World

Цікава будівля у формі кулі часто зустрічається на ванкуверських листівках чи панорамних фото. Але набагато цікавіше не сама будівля, а те, що приховане всередині. Науковий ігровий музей може здаватися гарною ідеєю для дозвілля дітлахів, але, якщо ви ніколи не були в подібному закладі, то вік не завада. Найбільший плюс цього музею – всі експонати можна й потрібно торкатися й приводити у рух. За допомогою цікавих і пізнавальних інсталяцій можна протестувати закони фізики й хімії і на декілька годин відчути себе дитиною, яку запустили в лабораторію й дозволили ставити експерименти. (ось якими мають бути уроки фізики) Також Science World має свій власний кінотеатр з екраном OMNIMAX діаметром у 27 метрів для показу фільмів про навколишнє середовище та космос.

   

8. Kitsilano Beach / English Bay

Пляжі – це те, що робить Ванкувер Ванкувером. Мабуть, всі бачили американські фільми, в яких люди тусуються на пляжі, але не купаються (бо це океан і він дійсно холодний). На пляжах не обов’язково засмагати чи намагатися залізти в студену воду. Тут є майданчики для гри у волейбол, теніс, баскетбол, відкриті басейни. Можна смажити барбекю або ласувати полуницею та читати книгу, при цьому насолоджуючись видом на місто, гори й кораблі.

9. Horseshoe bay

Добре, будьмо чесними, сюди приїжджають за цим видом. І повірте, в житті це виглядає ще краще. Не менш важливим фактором привабливості цього містечка є вихід до BC ferry – переправи до Нанаймо (острів Ванкувер) і острову Бовен.

10. UBC campus

UBC (University of British Columbia) – найстаріший університет Британської Колумбії, який регулярно потрапляє до трійки кращих університетів Канади. На щастя, для того, щоб відчути себе студентом такого крутого навчального закладу, не обов’язково платити десятки тисяч доларів. Територія з усіма корпусами і садами відкрита для відвідувачів.